Категория: 

Всеки, който е имал взeмане-даване с науката, се е сблъсквал поне веднъж с някое от тези клишета. Хубаво е да знаем какво точно означават. И така…

Категория: 

1. В началото беше словото и словото беше 2 байта, и нищо друго нямало.
2. И раздели Бог единица от нула и видя, че това е добро.
3. И каза Бог: да бъдат данни, и стана така.

Категория: 

Чакай малко! Спомняш ли си, когато си бил малък, да си казвал (да са ти казвали, че си казвал): „Искам да стана космонавт” или „пожарникар” или дори „учител”? Какво учиш сега? Има ли връзка с твоята детска мечта?

Категория: 

Врагът наближава. Той е голям. И силен. В критичния момент бръмбарът бомбардировач насочва към него задната си част. Следва малка експлозия и изстрел. На неприятеля са нанесени болезнени изгаряния. Облак синкав пушек прикрива бягството на бръмбара и прогонва врага.

Категория: 

Гравитацията е открита от Нютон. Забелязва се есенно време, когато листата капят…

Поради липса на бърза връзка помежду си борците за църковна независимост използват различни пратеници и пощенски гълъби. Това обаче е проблем през размножителния период, когато не било изключено да се изгубят по пътя.

Категория: 

Тази задача е измислена от Айнщайн преди около 100 години. Той твърди, че само 2% от хората по света могат да я решат.

Категория: 

Номер едно - Бъди себе си!
Привлекателни са истинските и непресторени хора. Ако не сме искрени пред себе си, не можем да бъдем искрени и пред другите… , а никой не обича лицемерите. Помнете, че всеки  е уникална личност. Не се опитвайте да се нагаждате според обстоятелствата. Дръжте се естествено и светът ще ви уважава заради човека, който сте.

Категория: 

М-М-МИРИЗМА…
М-М-МУЗИКА...
М-М-МЕРИ ДЖЕЙН...
М-М-МАРИХУАНА...

Категория: 

Завърших преди години, но и сега, когато ходя при приятели, виждам, че битът на „класическият ” студент не се е променил особено. Същите дълги и полумрачни коридори с дъх на влага и трева. Същите страдалчески килими със замаскирани  с  плакати стени. Същата миризма на цигари и готвено ядене. Същите легла, с разпръснати по тях лекции или прегърнати момичета и момчета. Същите порцеланови чаши, които са и за кафе, и за водка. Същите олющени первази с наредените по тях празни бутилки…